Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Leszek z Anna Kolosowska Maciej Burdyński Mania91 Mrrrrr Alice40 Piotr Czubek Octanoska (28420 niezalogowanych)
472 Posty
lu j
(luj)
Wyjadacz
A tobie co - czuwaliczka jadalna?!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
472 Posty
lu j
(luj)
Wyjadacz
Czyli niewolnikom C+E!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
472 Posty
lu j
(luj)
Wyjadacz
Najgorsze barachlo,syf,kila mogila!

15 godzn pracy dziennie (+ eteat ciecia parkingowego gratis!) bez nadgodzn i diet!
24 godziny w budzie (moj pies lancuchowy,ma wiecej przestrzeni zyciowej !) zarcie z michy,bo do restauracji taki nie pojdzie,zjesc jak czlowiek!Musi oszczedzac,na te 2 tygodnie w Polsce,bo nikt za nie przeciez nie zaplaci!
Czyli siedzi w PL dwa tygodnie gratis!

Do tego te mzonki o emeryturze: 67letni niewolnik C+E skaczacy po naczepie - bezcenne!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
272 Posty
Tony Clifton
(tony)
Stały Bywalec
kamilio napisał:
Jakich ty niewolnikow widzisz ? Chlopie wracaj do Pl tam bedziesz niewolnikem systemu bez emerytury. Moje chlopy pracuja 2 tyg na 2 tyg zarabiaja 1300 nok za dzien czy stoja czy leza i co 2 tyg sa w domu z rodzinami. Kontrakty norweskie - na stale, + reszta profitow. To ty jestes niewolnikiem wlasnego umyslu. Sam nie wiesz co piszesz. Nie kazdy przyjezdza tu i robi za norweskiego parobka. Ja tez siedze za biurkiem i zarabiam tyle co norwescy koledzy. Wazne by umiec nie dac soba pomiatac i nikomu w dupe nie wchodzic. Norki jak widza ze im wlazisz w dupe to nachylaja sie coraz bardziej. Kazdy jest kowalem swojego losu. Kim ty jestes ze oceniasz ludzi co ?

Ja mysle ze to takich jak ty powinno sie deportowac. Albo jestes niewolnikiem albo masz niewolnikow i wykorzystujesz ich na maxa.

Bo nie powiesz mi ze jest sie czym chwalic z dniowki 1300 za dzien w dwa tygodnie?>???? hhee??

Pewnie nagadales "chlopom" jak ich nazwales ze to lepsze niz siedzenie w Polsce, a moim zdaniem to tacy pseudokierowcy z jeszcze cieplym prawkiem C niszcza rynek norweski, a potem pojada nie wiadomo gdzie....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
472 Posty
lu j
(luj)
Wyjadacz
Reasumujac:

14 dni x 1300 (liczac nawet bez pauzy tygodniowej 24h) = 18200 BRUTTO!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
272 Posty
Tony Clifton
(tony)
Stały Bywalec
luj napisał:
Reasumujac:

14 dni x 1300 (liczac nawet bez pauzy tygodniowej 24h) = 18200 BRUTTO!

czyli mozna ich smialo nazwac nawet bohaterami, moga byc z siebie dumni
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
272 Posty
Tony Clifton
(tony)
Stały Bywalec
kamilio napisał:
no 18200 - skatt ( za 2 tygodnie ) = 13944 nok. To co ty chcesz za 2 tygodnie. Oni sami chca 2 na 2 jezdzic bo im wiecej nie trzeba. 18200 * 2 = 36400 nok gdyby pracowali caly miesiat to powiedz prosze ktory kierowca tu w NO tak ma na wyplacie ??? A moze to ja od 5 lat w jakims bledzie zyje ? na budowie tyle nie zarobisz pracujac 8 godzin. Na sprzataniu tez nie realne. Ludzie 1300 za 7 godzin pracy to mało w NO ??? Kto ci dzis da 185,7 na godzine ? W tym maja przeloty do polski, kwatery i jedzenie.
Zreszta co ja tlumacze heh to bez sensu. Wiem oczywiscie ze napewno wam wiecej wychodzi hehe

Ty juz tu nie pierdol chlopie , komu takie bajki opowiadasz???????????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
472 Posty
lu j
(luj)
Wyjadacz
Bohaterzy - Polskich Obozow Pracy w norwegii!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
274 Posty
jan paweł
(secondo)
Stały Bywalec
ok kamillo,ja wiem,że źle trafiłem-chciałem uświadomić tylko kolesiowi,który zaczął ten wątek -chcąc się tu zarejestrować,że lepiej mieć wszystko co trzeba i zrobić to tak jak należy niż się motać i walczyć.Ty zapewne też nie od razu wiedziałeś co i jak trzeba zrobić,tylko musiałeś stracić trochę czasu,żeby doświadczenie i nie dać sobie w kaszę dmuchać..a czas to pieniądz.Ale powiedz mi,czy trzeba było nazywać mnie kolesiem z baraku,który po którymś piwku plecie,co mu ślina na język przyniesie?Nie oceniaj ludzi,nie znając ich życiowej historii.Być może Tobie wszystko się w życiu udaje,ale nie każdemu...Każdy mierzy swoją miarą.Ja chciałem tylko chłopakowi pomóc,a nie szaleć na forum.Pierwszy raz odezwałem się na forum,żeby zrobić coś dobrego,bo akurat znalazłem chwię czasu,ale podejrzewam ,że ostatni,bo zamiast 3-4 postów,żeby wyjaśnić sytuację,spędzam czas na tłumaczeniu się.Na szczęście zdążyłem jeszcze zdiagnozować usterkę w aucie i kupić materiał na jutro do pracy.Ale pamiętaj Kamillo-czas to pieniądz i nie tylko.Żyję tu z dziećmi i mogłem im poświęcić ten czas...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
274 Posty
jan paweł
(secondo)
Stały Bywalec
w takim razie przyjmuję i dziękuję i cieszę się ,że wyszedłeś na człowieka,bo wkurwiłem się po po pierwszym wejściu na forum.Naprawdę różnie w życiu bywa.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok